Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2009. november 23., hétfő

Pestos Spaghetti

Előszőr is köszönöm a szavazatokat, MINDENKINEK!

A hétvégén megint volt vendégeskedés, főzés, sütés.
Olasz vizekre evezve megint, aminek az oka tulajdonképpen semmi más nem volt, minthogy gyorsan elkészíthető és a spaghettit szinte mindenki szereti.



Nem sűrűn eszem spaghettit, főleg nem vacsorára, de ennek a pestos tésztának, főleg a friss bazsalikom és a fokhagyma illatának  most nem tudtam ellenállni.

Pesto:

A pestok alapja az olíva olaj, friss bazsalikom ( vagy más fűszernövény),
fokhagyma és valamilyen aromás, illatos sajt.
Most a sajtot kiváltottam örölt mandulával,szezámpehellyel, habár a múltkor az egyik üzletben találtam egész jó készen kapható pesto-t, amiben nem volt tartósítószer, sem más emulgálószer, persze sajttal volt, de néha ha csalunk nem okoz olyan nagy kárt, mintha rendszeresen a nem megfelelő dolgokat ennénk!

Hozzávalók: ( 4 fő részére)

100 g örőlt mandula
100 g szezámpehely
1/2 kávéskanál só
1 dl olíva olaj
2 cikk fokhagyma
1 szál friss bazsalikom
2 db paradicsom

1 tasak Durum spaghetti tészta

A szezámpelyhet kis lángon , teflonedényben megpirítjuk, nem várjuk meg, hogy megbarnuljon, csak épphogy "megkapja" picit, hogy az aromák fel erősödjenek.
A bazsalikomot , 1 cikk fokhagymát felaprítjuk és keverőben vagy turmixban a hozzávalókkat összedolgozzuk ( ha szükséges kevéske vizet teszünk hozzá).
Kevés olíva olajon a másik cikk fokhagymát amelyet szintén felaprítottunk, a felkockázott paradicsommal, megfuttatjuk, majd erre ráöntjük az összedolgozott pestonkat és csak 1-2 percig kavargatva felmelegítjük.

A spaghettit, sós, olivaolajos vízben "al dente" keménységűre főzzük, és a leszűrt tésztát beleforgatjuk a pestoba.





Nincsenek megjegyzések: