Az alap tészta megegyezik a kelbimbós pite alaptésztájával, csak természetesen édesen készítettem! A másik táv pont még a sütimnél :
" milyen hozzávalók is vannak itthon ?"
Tehát volt itthon birs lekvár, mézzel készült.
Nem készítettem túl édesre, mert egyrészt a körte mézédes volt, jól illett a lekvár kissé fanyar ízéhez.
Hozzávalók:
100 g bio margarin
4 csapott evőkanál nyírfacukorr ( vagy 4 evőkanál méz)
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1/2 citrom leve és reszelt héja
1 kávéskanál vanília kivonat
kb. 2 dl rizstej, vagy más növényi tej
Süti tetejére:
4 db nagyobb körte
1 kis üveg mézes birsalma lekvár
1 evőkanál nyírfacukor
Először a tészta száraz hozzávalóit keverjük össze, majd hozzáadjuk a tejet, margarint, citromlevet és összegyúrjuk. Néhány percre a hűtőbe tesszük, mert hidegen könnyebben nyújtható.
Egy kb.:50x30-as sütő formát kibélelünk sütőpapírral és ráhelyezzük az 1 cm-es vastagságúra nyújtott tésztát, majd megkenjük a tetejét lekvárral, és a megtisztított, kicsumázott , szeletekre vágott körtéket ráhelyezzük. A tetejét megszórtam még kevés vanília kivonattal és nyírfacukorral.
Amikor sült, a vanília - körte illat terjengett a lakásban...:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése