Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2010. február 26., péntek

Curry - citromos ragu



Ennek a ragunak sokféle nevet adhattam volna tulajonképpen, mert a curryn és a citromon kívűl lestyán és gyömbér is van benne! Igazán elengedtem a fantáziám és nagyon egzotikus ízvilág alakult, friss, könnyű, főleg a citrom miatt. Én most kívéletesen extrudált szója kockából készítettem, nem használom sűrűn ezt az alapanyagot ,de akár tofuból vagy szejtánból is elkészíthető! Ezt is salátával ettem mivel vacsorára készűlt , a család viszont basmati rizzsel és kölest is főztem mellé, hogy legyen választási lehetőség!

Hozzávalók

200 g extrudált szója kocka
1 fej vöröshagyma
2-3 evőkanál olíva olaj
1 kocka vegán leveskocka
3 dl rizstej
1 evőkanál kukorica keményítő
1/2 citrom leve
1/2 kávésknál curry ( nem erős)
1 teáskanálnyi szárított lestyán
friss gyömbér
2 cikk fokhagyma



A szója kockákat 1-2 órára 3 szoros vízben beáztatjuk, majd puhára főzzük. ( kb. 20 perc). A vízbe beledobjuk a leveskockát.
A hagymát felaprítjuk és a felhevített olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadunk kevés frissen reszelt gyömbért és gyorsan össze forgatjuk. Ráöntjük a megfőtt kockákat a főző vízzel együtt és kb 5-10 percig fedő alatt főzzük. Majd a rizstejben csomómentesre elkeverjük a kukorica keményítőt és hozzáadjuk a raguhoz, állandó keverés mellett megvárjuk amíg besűrűsödik. Félre húzzúk a tűzhejről és belepréseljük a fokhagymát, megszórjuk a lestyánnal ( használhatunk friss lestyánt is), belepréseljük a friss citrom levet, ha szükséges még sózzuk. Én a végén még reszeltem hozzá kevés gyömbért. Rizs, vagy köles illik hozzá köretként.

1 megjegyzés:

Andi írta...

Nagyon felcsigázott az ízvilága!
Gyönyörűen tálaltad!
Szerintem kipróbálom....