Fúú , nagyon olaszosra kreáltam a nevét ennek a tulajdonképpen "tejszínes" , gombás ragúval tálalt spaghettinek! Csempésztem bele még kevés vékony csíkokra vágott szejtánt is. mivel most énis csíráztatok otthon és szinte mindennel együtt esszük a csírákat, ezért bátran megszórtam tálalásnál, sokkal egészségesebb annál, hogy csak díszítésre használjuk!
Hozzávalók:
250 g friss gomba
1 zacskó durum lisztből készűlt spaghetti
3 evőkanál olíva olaj
1 szál poréhagyma
300 ml növényi tejszín
szárított vagy friss bazsalikom
kb.60-80 g szejtán
1 kávéskanál tengeri só
késhegynyi örőlt bors
káposzta csíra
A gombát tisztítás után felszeleteljük, a poréhagymát karikákra vágjuk és olíva olajon a gombával együtt lefedve pároljuk. Amikor megpuhultak a zöldségek, ( ha túl sok a felesleges víz, keveset leöntünk róla)hozzáöntjük a növényi főző tejszínt és a vékony csíkokra vágott szejtánt és együtt főzzük, kb. 3-4 percig, majd megszórjuk a friss vagy szárított bazsalikommal.
Közben kifőzzük a tésztát ( roppanósra: , "all dente" legyen) és tálalás után csírával megszórjuk.
Tipp: ha nem sűrűsödik be a szósz kellően, vagy túl hígnak találjuk akkor 1 kanál zabliszttel, vagy kukorica keményítővel besűrítjük.