Nálunk a "Nagylányom "miatt nem telhet el úgy hétvége, hogy ne legyen neki valami kis finomság, a kedvencem tőle ez a kérdés: "Milyen finomat akarok én enni Anya?:)"
Az ötletet egy régi hagyományos receptből vettem, természetesen megreformáltam: kihagytam a tejet, tojást stb. , és az alapanyagokat egészségesebbre cseréltem, a recept így is működött, mint már említettem Isteni lett:)
Hozzávalók:
150 g zabliszt
150 g zabpehely
100 g török mogyoró
80 g m vagy nyírfacukor
120g nem hidronégezett bio margarin
1 zacskó foszfátmentes sütőpor
1 dl növényi tej
A mogyorót picit összetörjük és megpirítjuk. A növényi tejet a cukorral és a margarinnal keverőgép vagy konyhai robot segítségével krémesre keverjük, majd belekeverjük a sütőporral és a mogyoróval, zabpehellyel elkevert lisztet. Jól összedolgozzuk a tésztát és nedves kézzel kis golyókat formálunk és sütőpapírral kibélelt tepsiben előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.