Ez egy egyszerű és nagyszerű köret, inkább az ünnepi fogás mellé, vagy akár önmagában is egy saláta mellett megállja a helyét! És ami nagyszerű benne, hogy nem tartalmaz semmiféle zsíradékot, tehát kímélő étel!
Hozzávalók: ( 4 fő részére)
3 db közepes krumpli
1 db közepes zeller
1/2 kávéskanál kurkuma, vagy curry
tengeri só ízlés szerint
szezámpehely
szárított búzacsíra
A krumplit , zellert tisztítjuk és kockára vágjuk, majd enyén sós vízben puhára fözzük. Mindkettőt pürésítjük, majd a sóval, kurkumával összegyúrjuk. Nedves kézzel kis hengereket formázunk és meghempergetjük őket a szezámpehellyel összekevert búzacsírában , majd sütőpapírra tessszük őket és előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük!