Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2010. március 4., csütörtök

Tofu Spenót bundában


Kísérleteztem picit a minap, mert unalmas volt már a hagyományos bundában ( sárgaborsó liszt), sült tofu.
Mivel Vikikém a spenótot nem hajlandó megenni, ( nem tudom, ez miért van a gyerekeknél??), habár rossz szavam nem lehet mivel "vega gyerek " lévén, minden más zöldséget megeszik és a mi jó még, hogy rendszeresen!
A tofut viszont minden formában imádja, képes magában is  megenni, aminek valljuk be nincs valami nagy íze!
Kicsit túljártam az eszén és spenót bundában sütöttem ki a tofu szeleteket, a tippem bejött, ízlett neki:)

Hozzávalók:

250g natúr tofu
100 g fagyasztott paraj püré
6 evőkanál sárgaborsó liszt
1-2 cikk fokhagyma
víz
1/2 kávéskanál tengeri só
olaj a sütéshez

A paraj pürét egy edényben láng felett felengedjük, majd sózzuk, fokhagymázzuk. Majd hozzá adjuk a sárgaborsó lisztet, annyi vizet adunk hozzá, hogy ne túlságosan folyós állagot kapjunk. ( Kb. mint a sűrű palacsinta tészta).
A tofut tetszőleges nagyságú szeletekre szeleteljük és előszőr belehempergetjük a sima sárgaborsó lisztbe, majd belemártjuk a spenótos masszába. Az időközben felhevített olajban pedig 1-2 percig sütjük mindkét oldalát.
Majd konyhai itatós papírral bélelt edénybe kiszedjük.

Tipp: Akár 2xer is megismételhetjük a sárga borsó lisztben való megforgatást és a mártogatást.