Meg találó a címhez is, mivel itt valóban tofu a tortán, a túró helyett:)
Hozzávalók:
Tej és tojásmentes Piskóta:
125 g teljes kiörlésű tönköly liszt
125 g bio fehér tönkölyliszt
5 evőkanál étolaj
10 dkg barna nádcukor
2,5 dl növényi tej
1 tasak foszfátmentes sütőpor
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
A hozzávalókat robotgéppel alaposan összekeverjük és sütőpapírral kibéllet kapcsos ( nagy) tortafomában
előmelegített sütőben 200 C fokon 20 percig sütjük. 10 perc után levesszük a hőfokot 170 C fokra.
Szúrópróbát végzünk mielőtt kivesszük, hog átsült-e a tészta?!
Miután megsült hagyjuk kihűlni.
Áfonyás tofukrém:
3 csomag natúr tofu ( 3 X 300 g)
1 citrom leve és reszelt héjja
6 evőkanál barna nádcukor, vagy méz
1 csomag fagyasztott áfonya, vagy vegyes erdei gyümölcsök 250 g
150 g fekete áfonya lekvár ( én szerencsés vagyok, mert anyukám erdélyi - havasi áfonya lekvárját használtam):)
250 ml növényi tejszín ( zab, vagy rizs)
2 dl növényi tej
2 kávéskanál strabak - növényi, zselésítő por
Menta levél és mandula pehely a díszítéshez!
A tofut lereszeljük és turmixgéppen az összetevőkkel ( kivéve a fagyasztott gyümölcsök és s strabak) összeturmixoljuk amíg eléggé krémes nem lesz.
Majd edénybe öntjük és melegíteni kezdjük a krémet. A strabakot egy evőkanál barna cukorral összekeverjük, és beleszórjuk a krémbe, összefőzzük amíg felforr, állandó keverés mellett. Hozzáadjuk a kiolvasztott és lecsöpögtetett gyümölcsöket, összekeverjük.
A piskótánkat visszatesszük a kapcsos tortaformába, megkenjük áfonya lekvárral, majd erre öntjük a krémet, elsímítjuk egy vizes ,hosszú kés segítségével. Hűtőben min. 4-5 órát, de a legjobb ha egy éjszakát állni hagyjuk. Én előző nap készítettem el ezt a desszertet.
Majd miután kikapcsoljuk a tortaformát és megszílárdult a krém a tetején, mandula pehellyel és áfonyával, vagy erdei gyümölcsökkel pár levél mentával díszítjük.
És a hangulat a lányokkal nagyon jó volt! Alíg várom a következő találkát:)!
4 megjegyzés:
Lègyszi ìrd le hàny gramm az a 3 csomag tofu (nàlunk pl. 1 csomag a 360 gr),koszi:Zsu
Bocs, ugya az első hozzávaló tk tönköly liszt akar lenni???
Köszi az észrevételt, picit elírtam!
Igen, természetesen liszt!
Emi, nem tudom, hogy észrevetted-e, de az operából nem lehet megnyitni a blogodat. vagy csak nekem nem sikerül?
Megjegyzés küldése