Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2010. június 19., szombat

Szombat - Fitt, lúgosító heti menüajánlat


Mint ahogy azt a heti menüajánlat bevezetőjében írtam, célszerű a héten egy napot pihentetni az emésztőrendszert, kicsit megszabadúlni a lerakódásoktól, stb., ilyenkor beiktatni egy lénapot. Mivel most itt van a sok finom gyümölcs és mindegyiknek más a hatása ha kúraszerűen fogyasztjuk, célszerű a gyümölcsöket fogyasztani, mert feltöltik szervezetünket a szükséges vitaminokkal, frissítenek, élénkítenek..
 A gyümölcsök a zöldségekkel ellentétben savasak és helytelenűl beiktatva az étkezésbe savasítják a szervezetet, ( pl.: étkezés után közvetlenűl, desszertnek fogyasztva, este ) ,mivel erjednek cukortartalmuk miatt.
Ráadásul a mai gyümölcsök cukortartalma tízszerese a nagyanyáink idejében termesztett gyümölcsökhöz képest, a sok keresztezés és tömegtermelés miatt, a génmanipulált gyümölcsökről nemis beszélve.
Ezért célszerű önmagukban fogyasztani és egymással sem keverni őket. Viszont ha kúraként fogyasztjuk gyümölcsnapok formájában akkor lúgosítják a szervezetet.

Dinnyenap:) - Csakis nyáron végezzük. Téli időszakban maradjunk a frissen préselt zöldségleveknél, mint példáúl: Cékla, sárgarépa, zeller, uborka, káposzta...


Fontos, hogy a gyümölcskúrákat és a gyümölcs fogyasztást mindig a megjelenésükkor a fő érési idényben együk.
Egyszerűen imádom és nem okoz gondot, hogy ha egy dinnyenap keretében egész nap csak azt eszem, csak legyen elegendő mennyiség. Javaslom beiktatni a nyári étrendbe, akár kúraként is, ugyanis mivel 90%-a a természet által desztillált víz, nagyon erős a tísztító hatása, tulajdonképpen átmossa a veséket, a szövetekből a fölösleges sókat, savakat, méreganyagokat. Ezen kívűl nagyon sok szerves sót tartalmaz. Amikor dinnye napot tartunk nincs szükség arra, hogy ezen felűl még folyadékot igyunk, ugyanis elegendő folyadékot tartalmaz,amikor megéhezünk a nap folyamán dinnyét eszünk.
Kítűnően lúgosít ugyanis a többi gyümölcshöz képest kevésbé savas. Ilyenkor is él az az íratlan szabály, hogy ne keverjük más gyümölccsel, sárgadinyével sem.
Megszórhatjuk kevés fahéjjal ( erjedésgátló fűszer), mert tartalmaz természetes cukrokat, viszont a sok pozitív tulajdonsága melett ez elenyésző.

Lénap - menüminta!

Nincsenek megjegyzések: