Imádom a kinti sütögetést, a nyár ízeit. Probáltam olyan recepteket összeállítani, amelyeket a húsevő társaság is szívesen fogyaszt.
Mediterrán zöldbab saláta
Ezt a salátát készíthetjük friss vagy fagyasztott zöldbabból.
Természetesen a legegészségesebb és a legfinomabb ha friss hozzávalókat használunk. Viszont most én is a mélyhűtőből vettem elő a fagyasztott zöldbabot, mivel időszűkében voltam.
Nagyon finom fasírttal, akár falafel fasírt golyókkal, vagy bruschettával, pirított kenyér szeletekkel.
Hozzávalók: ( 4-5 főre)
1000 g tisztított zöldbab
5-6 db héjazott paradicsom ( én itt is konzervet használtam)
2 db friss paradicsom
3 evő kanál olíva olaj
50 g zöld vagy fekete olíva bogyó
2 cikk fokhagyma
friss vagy szárított oregáno
1 kávéskanál tengeri só
A zöldbabot enyhén sós, lobogó vízben puhára főzzük és leszűrjük.
1 evő kanál olíva olajon az egyik cikk felszeletelt fokhagymát éppen csak megpirítjuk, beleöntjük a hámozott paradicsomot, az olajbogyókat, sózzuk, fűszerezzük az oregánóval és 2-3 percig lefedve főzzük. Majd hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt összekeverjük a zöldbabbal. Ha szükséges még sózzuk, hozzá öntjük a maradék olíva olajat. A friss felkockázott paradicsommal díszítjük.
Lehűtve tálaljuk.
Mi falafel fasírt golyókkal ettük, recept itt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése