Habár már tettem fel csicseriborsó krém receptet, viszont ezt most másképpen készítettem. Sokkal krémesebb és lágyabb lett az íze. A korábbi receptem itt található, szezámaggal elkészítve is nagyon finom.
Ha a korábbi recept tavaszi csicseriborsó krém volt akkor ez a nyári kerti partis változata:)
Hozzávalók:
250 g csicseriborsó
1 kávéskanál vegamix
1 kávéskanál tengeri só
3 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj
késhegynyi kurkuma
késhegynyi őrölt római kömény ( Fontos!)
250 ml növényi tejszín
1/2 citrom leve
1-2 szál friss petrezselyem zöld
A csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, majd a vegamixes vízben puhára főzzük. Kevés főzővízzel és a hozzávalókkal krémesre turmixoljuk.
Tálalás előtt, meglocsoljuk még kevés olíva olajjal, megszórjuk őrölt római köménnyel és az aprított petrezselyem zölddel. Kitűnő pirított kenyérrel, lepényekkel, friss zöldségekkel mártogatni, vagy pitával, tortillával.
Tipp: Nagyon jó fehérje forrás, mivel magas a ( növényi ) fehérje tartalma. Ideális a nap bármely szakában zöldségekkel, tönköly tortillával, pirítóssal. Sőt én zöldségekbe is szoktam tölteni, előétel gyanánt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése