Egy kitűnő egytálétel a hétköznapokra, ebédre leginkább, mert abban a napszakban könnyebben emészthető.
Viszonylag gyorsan elkészíthető, és igazán finom, laktató étel.
Hozzávalók:
(4 fő részére)
Egy nagy levelű mángold
kb.30 g barna rizs
1 bio leves kocka vagy vegamix
2 db pritamin paprika
1 db kis vöröshagyma
1/2 kávéskanálnyi őrölt borsikafű
4 evőkanálnyi szójagranulátum
1 cikk fokhagyma
4 evőkanálnyi olíva olaj
1/2 kávéskanálnyi himalayai , vagy tengeri só
bio, nem hidrogénezett margarin
A barnarizst beáztatjuk főzés előtt körülbelül 1-2 órával és enyhén sós vízben puhára főzzük.
A szójagranulátumot a leves kockával együtt dupla mennyiségű vízben megfőzzük, főzési idő kb 15 perc.
A pritaminpaprikát felkockázzuk és az apróra vágott hagymával együtt félpuhára pároljuk az olíva olajon.
Majd a barnarizst összekeverjük a hagymás pritamin paprikával és a szójagranulátummal, sózzuk és fűszerezzük a borsikafűvel.
A mángoldod leveleire szedjük. A szép ép levelekből kiválasztunk 8-10 db levelet . Az erős ereket kivágjuk és lobogó vízbe mártjuk őket fél percre.
Majd a leveleket megtöltjük a töltött káposztához hasonlóan a barnarizses egyveleggel. Egy kiolajozott tűzálló tálba tesszük őket, tetejére teszünk 4-5 kávéskanálnyi margarint és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.
Igazából köretet nem igényel. Együnk mellé friss salátát, idény zöldségekből.
2 megjegyzés:
Szia!
Jó ötletet adtál ebédre.
Kimegyek a kertbe és szedek pár levelet.
Én rakottan és főzeléknek szoktam a mángoldot készíteni. :)
Szia!
Jó ötletet adtál ebédre.
Megyek és szedek pár levelet a kertben.
Én rakottnak és főzeléknek szoktam készíteni a mángoldot.
Megjegyzés küldése