Ez volt az ünnepi vacsora kedvence. Pedig ezzel a fogással dolgoztam a legkevesebbet. Melegen isteni leves, ma már hidegen desszertként ettük. Az idei karácsony és az azt megelőző advent slágere volt nálam a gesztenye. (lásd.: gesztenyés csók )
Hozzávalók:
(4 fő részére)
8 dl növényi tej
1 tasak bio vaníliás puding por
3 evőkanál xilit
25 dkg natúr, cukormentes gesztenye massza
1/2 kávéskanálnyi Bourbon vanília
1/2 dl rum
10 dkg mazsola
A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, és a pudingport a xilittel együtt simára keverjük benne. A többi tejet felforraljuk, a pudingporos tejet kevergetve beleöntjük, hozzáadjuk a reszelt gesztenyemasszát, és 1-2 percig főzzük. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a vaníliát, majd botmixerrel habosítjuk. Rumba áztatott mazsolával ( legjobb, ha előző naptól érleljük) megszórva hidegen, vagy melegen tálaljuk.
1 megjegyzés:
Érdekes ez a leves, még nem találkoztam eddig vele. A kislányod aranyos.
Megjegyzés küldése