Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2011. február 19., szombat

Vargányás Szélesmetélt



Ideális hétvégi recept egy pihenéssel eltöltött nap, amikor nincs kedvünk túl sok időt a konyhában tölteni.
Maga a recept roppant egyszerű, de az íze fenséges, köszönhetően ennek a "speciális" tésztának, amely sima durum tészta, ami vargánya őrleménnyel van ízesítve.
Van rókagombás ízesítéssel is, azt hiszem az lesz a következő íz, amit kipróbálok.



Hozzávalók: ( 2 fő részére)

250 g vargányás durum tészta
3 evőkanál hidegen sajtol olíva olaj
2 cikk fokhagyma
mediterrán fűszer keverék ( http://www.fuszeraruhaz.hu/)
növényi sajt


A tésztát "roppanósra" főzzük lobogó, sós vízben. Miután kifőtt, leszűrjük és az olíva olajon a felszeletelt fokhagymát éppen csak megpirítjuk egy kicsit, vigyázzunk,hogy ne égessük meg, mert keserű lesz tőle az étel.
 Erre a szórjuk a fűszer keveréket, a mely többek között kevés pepperónit is tartalmaz a bazsalikom és a majoránna mellett. Rádobjuk a tésztát és állandó keverés mellett átforgatjuk. Készen is van,  olvadó növényi sajtot szeletelünk a tetejére.
Isteni fogás egy borús hétvégi este a kedvenc filmünk előtt:))


Tipp: Néha belefér, hogy este szénhidrátdús vacsorával kényeztessük magunkat:))

2 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Maga a tészta vargánya ízesítésű?

Szabóné Papp Emőke írta...

Kedves Ditta!

Igen, a tészta eredetileg vargánya őrleménnyel van ízesítve, dúsítva.