Ideális hétvégi recept egy pihenéssel eltöltött nap, amikor nincs kedvünk túl sok időt a konyhában tölteni.
Maga a recept roppant egyszerű, de az íze fenséges, köszönhetően ennek a "speciális" tésztának, amely sima durum tészta, ami vargánya őrleménnyel van ízesítve.
Van rókagombás ízesítéssel is, azt hiszem az lesz a következő íz, amit kipróbálok.
Hozzávalók: ( 2 fő részére)
250 g vargányás durum tészta
3 evőkanál hidegen sajtol olíva olaj
2 cikk fokhagyma
mediterrán fűszer keverék ( http://www.fuszeraruhaz.hu/)
növényi sajt
A tésztát "roppanósra" főzzük lobogó, sós vízben. Miután kifőtt, leszűrjük és az olíva olajon a felszeletelt fokhagymát éppen csak megpirítjuk egy kicsit, vigyázzunk,hogy ne égessük meg, mert keserű lesz tőle az étel.
Erre a szórjuk a fűszer keveréket, a mely többek között kevés pepperónit is tartalmaz a bazsalikom és a majoránna mellett. Rádobjuk a tésztát és állandó keverés mellett átforgatjuk. Készen is van, olvadó növényi sajtot szeletelünk a tetejére.
Isteni fogás egy borús hétvégi este a kedvenc filmünk előtt:))
Tipp: Néha belefér, hogy este szénhidrátdús vacsorával kényeztessük magunkat:))
2 megjegyzés:
Maga a tészta vargánya ízesítésű?
Kedves Ditta!
Igen, a tészta eredetileg vargánya őrleménnyel van ízesítve, dúsítva.
Megjegyzés küldése