A mediterrán ételek hangulatában készült az alábbi tésztás étel.
A csőtésztát sok mindennel megtölthetjük, paradicsomos mártás helyett készíthetjük növényi tejszínnel is.
A töltelék jelen esetben a dió, de finom még mandulával, vagy más olajos maggal.
Hozzávalók:
200 g cannelloni tészta ( egy doboznyi)
250 ml paradicsom szósz
100 g darált dió
1 kk himalaya só
1 kk szárított bazsalikom
2 cikk fokhagyma
4 evőkanálnyi hidegen sajtolt olíva olaj
2 evőkanál kukorica keményítő
darált fenyő mag ( parmezán gyanánt)
kevés bio margarin
Két evőkanálnyi olíva olajon a préselt fokhagymát enyhén megpirítjuk, felöntjük a paradicsom szósszal, hozzáadjuk a darált diót is, sózzuk és forrásig főzzük.
A kukorica keményítőt 2 evőkanálnyi hideg vízzel simára keverjük és hozzáöntjük a szószhoz.
Megszórjuk a bazsalikommal és ha szükséges még fűszerezzük.
Egy tűzálló tálat enyhén kiolajozunk, a cannellonikat egyenként egy kis kanál segítségével megtöltjük.
( nem egy hálás feladat:).
A töltött cannellonikat egymás után lerakjuk a tűzálló tálba, margarin forgácsokat teszünk a tésztára és ráöntjük a paradicsomos szószt.
Letakarjuk alufóliával és előmelegített sütőben 180 C fokon, 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát és további 10-15 percig sütjük tovább.
Amikor elkészült darált fenyő maggal tálaljuk, vagy megszórhatjuk növényi sajttal is.
Zöld salátát fogyasszunk mellé.
Fittanyuka / Lúgosító ételek a facebookon
2 megjegyzés:
Jó ötlet a dió. Ízre is, fehérje forrásnak is.
Igen, viszont mandulával is eltudom képzelni. Ajánlom nektek kipróbálni:)
Megjegyzés küldése