Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2013. október 19., szombat

Fűszeres Céklakrémleves


Igazi őszi, melegítő leves, olyan fűszerekkel amelyek adnak neki egy kis keleti "beütést" és egyben melegítő hatásúak. Krémes állagát a kókusz tejszín adja. A cékla önmagában már egy flavonoid bomba és a szuper táplálékok közé sorolják. Napi szintű fogyasztásával megelőzhető a gyors öregedés és a daganatos betegségek, ugyanis magas az antioxidáns tartalma is. Igazi gyógyereje a piros színében van, amely egy festékanyag és koncentráltan tartalmazza ezeket az értékes flavonoidokat.

Hozzávalók:
4 fő részére

4 db közepes cékla
2 db krumpli
1 db vöröshagyma
2 teáskanálnyi himalaya só
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
2-3 evőkanál nyírfacukor vagy kókusz cukor
1 evőkanálnyi kókusz olaj
200 ml kókusz tejszín
1-1,5 l víz

A céklát, krumplit lehéjazzuk, felkockázzuk.
A vöröshagymát szintén lehéjazzuk és felaprítjuk. Először a hagymát a kókusz olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a krumplit, céklát, sózzuk és együtt pár percig fedő alatt pároljuk, majd felöntjük a vízzel, fűszerezzük és addig főzzük ameddig puhára nem fő a cékla és a krumpli. Lehúzzuk a lángról és keveset hagyjuk hűlni. Majd kézi botmixer segítségével krémesre mixeljük. Visszahelyezzük a lángra és hozzáöntjük a kókusz tejszínt, édesítjük a nyírfa vagy kókusz cukorral. Ízlés szerint még fűszerezhetjük a fenti fűszerekkel.

1 megjegyzés:

vacakka írta...

Kedves Emőke, gratulálok a blogodhoz. Egy dolog különösen tetszik, méghozzá az, hogy mindenhez, még az ízesítőkhöz is megadod a mennyiséget. Ez a hozzám hasonló kezdőknek nagy segítség. :)