Fittanyuka
2013. október 19., szombat
Fűszeres Céklakrémleves
Igazi őszi, melegítő leves, olyan fűszerekkel amelyek adnak neki egy kis keleti "beütést" és egyben melegítő hatásúak. Krémes állagát a kókusz tejszín adja. A cékla önmagában már egy flavonoid bomba és a szuper táplálékok közé sorolják. Napi szintű fogyasztásával megelőzhető a gyors öregedés és a daganatos betegségek, ugyanis magas az antioxidáns tartalma is. Igazi gyógyereje a piros színében van, amely egy festékanyag és koncentráltan tartalmazza ezeket az értékes flavonoidokat.
Hozzávalók:
4 fő részére
4 db közepes cékla
2 db krumpli
1 db vöröshagyma
2 teáskanálnyi himalaya só
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
2-3 evőkanál nyírfacukor vagy kókusz cukor
1 evőkanálnyi kókusz olaj
200 ml kókusz tejszín
1-1,5 l víz
A céklát, krumplit lehéjazzuk, felkockázzuk.
A vöröshagymát szintén lehéjazzuk és felaprítjuk. Először a hagymát a kókusz olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a krumplit, céklát, sózzuk és együtt pár percig fedő alatt pároljuk, majd felöntjük a vízzel, fűszerezzük és addig főzzük ameddig puhára nem fő a cékla és a krumpli. Lehúzzuk a lángról és keveset hagyjuk hűlni. Majd kézi botmixer segítségével krémesre mixeljük. Visszahelyezzük a lángra és hozzáöntjük a kókusz tejszínt, édesítjük a nyírfa vagy kókusz cukorral. Ízlés szerint még fűszerezhetjük a fenti fűszerekkel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Kedves Emőke, gratulálok a blogodhoz. Egy dolog különösen tetszik, méghozzá az, hogy mindenhez, még az ízesítőkhöz is megadod a mennyiséget. Ez a hozzám hasonló kezdőknek nagy segítség. :)
Megjegyzés küldése