Fittanyuka
2009. augusztus 17., hétfő
Erdélyi csorba - leves
Hozzávalók: ( 4 fő részére)
1-2 szál répa
1 -2szál gyökér
1 db kisebb zeller gumó
1 db közepes fej hagyma
1 db közepes padlizsán
2 db közepes paradicsom
kevés zöldbab, vagy zöldborsó
2 evőkanál olíva olaj
2,5 l víz
Fűszerek:
2 evőkanál vega zöldségmix
2-3 levél lestyán, vagy tárkony
1 citrom leve
A zöldségeket felkockázzuk, először a hagymát az olíva olajon üvegesre pároljuk, majd a többi zöldséget is, (kivéve a padlizsánt) kb. 5 percig együtt pároljuk.
Megszórjuk a vega mixel és a hozzá adott vízzel együtt addig főzzük amíg felforr , beletesszük a padlizsánt és még kb. 10 percig főzzük.
A végén a citrommal savanyítjuk és a felaprított lestyánnal, vagy tárkonnyal szórjuk meg.
Lágyabbá, krémesebbé tehetjük, ha 3-4 evőkanál nem hidrogénezett növényi tejszínt külön elkeverünk kevés levessel egy pohárban és ezt hozzáöntjük a nagyobb adaghoz.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése