Ki ne szeretné a Nagyi almás sütijét, főleg ha az egészséges összetevőkből készül?!
Érdemes a cukrot is kihagyni, így már "jó" szénhidrátokat tartalmaz csak.
Gyorsan elkészül és sokáig eláll, hacsak a család nem falja fel pillanatok alatt, ahogyan nálunk is lenni szokott.
Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg világos tönkölyliszt
20 dkg bio margarin, nem hidrogénezett
2 evőkanál xilit - nyírfacukor
1/2 tasak foszfátmentes sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
1 evőkanál citromlé
1-2 dl növényi tej
kb. 1 evőkanál búzadara
Töltelék:
1 kg édes alma lereszelve, kifacsarva
2 evőkanál xilit - nyírfacukor
2 kávéskanál fahéj
A hozzávalókból könnyen nyújtható tésztát gyúrunk és 2 felé osztjuk.
Kb. 30x20 cm-es lapot nyújtunk.
Tepsibe helyezzük és megszórjuk a darával, majd rárakjuk a tölteléket, majd a felső lapot rá helyezzük és villával megszurkáljuk.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 30 percig sütjük.
Tetejét fahéjas, porrá darált nyírfacukorral szórjuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése