Szeretjük a sült, rakott zöldségeket, más-más fűszer használatával mindig másik ízhatást kapunk .
Most nem készítettem hozzá pesto-s bazsalikomos öntetet, csak simán szárított zöldségekkel szórtam meg. A lenmag olaj is finom, jellegzetes ízt kölcsönöz.
Hozzávalók:
4 db nagy paradicsom
2 db közepes hagyma
1 db közepes padlizsán
1 db közepes cukkini
2-3 evőkanál lenmag olaj
Fűszerek:
1 teáskanál tengeri só
kevés fehér bors
szárított zöldségek
A zöldségeket felkarikázzuk, a padlizsán héját levágtam.
A padlizsánt és a cukkinit előre megsóztam, borsóztam és le fóliázva állni hagytam, hogy kiengedje a levét, ne sütés közben.
Egy jénai edénybe kevés lenmag olajat öntöttem és szép sorban leraktam a zöldségeket, a tetejét megszórtam a szárított zöldségekkel, kevés olajjal meglocsoltam.
Alufóliával letakarva előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütöttem, majd levettem a fóliát, le öntöttem a felesleges vizet és még 5-10 percig visszatoltam a sütőbe.
Tipp:
Célszerűbb a végén, amikor elkészült, még meglocsolni a hidegen sajtolt olajjal, így az értékes hatóanyagok az olajban megmaradnak.
Pl.: a hidegen sajtolt lenmag olajnak magas az Omega 3,-6,-9 zsírsavtartalma.
Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése