Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2009. augusztus 17., hétfő

Sült zöldségek



Szeretjük a sült, rakott zöldségeket, más-más fűszer használatával mindig másik ízhatást kapunk .

Most nem készítettem hozzá pesto-s bazsalikomos öntetet, csak simán szárított zöldségekkel szórtam meg. A lenmag olaj is finom, jellegzetes ízt kölcsönöz.

 
Hozzávalók:
4 db nagy paradicsom
2 db közepes hagyma
1 db közepes padlizsán
1 db közepes cukkini
2-3 evőkanál lenmag olaj


 
Fűszerek:

1 teáskanál tengeri só
kevés fehér bors
szárított zöldségek

A zöldségeket felkarikázzuk, a padlizsán héját levágtam.

A padlizsánt és a cukkinit előre megsóztam, borsóztam és le fóliázva állni hagytam, hogy kiengedje a levét, ne sütés közben.
Egy jénai edénybe kevés lenmag olajat öntöttem és szép sorban leraktam a zöldségeket, a tetejét megszórtam a szárított zöldségekkel, kevés olajjal meglocsoltam.

 
Alufóliával letakarva előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütöttem, majd levettem a fóliát, le öntöttem a felesleges vizet és még 5-10 percig visszatoltam a sütőbe.

Tipp:


 
Célszerűbb a végén, amikor elkészült, még meglocsolni a hidegen sajtolt olajjal, így az értékes hatóanyagok az olajban megmaradnak.

Pl.: a hidegen sajtolt lenmag olajnak magas az Omega 3,-6,-9 zsírsavtartalma.


Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon

Nincsenek megjegyzések: