Íme a mai vacsoránk amit már énis alig várom, hogy ehessem! Picit egzotikus vizekre eveztem:
Lúgosító zöldségek a főszerepben, keleti fűszerekkel.
Hozzávalók:
1 doboz fagyasztott wok zöldség keverék
250 g kockára vágott natúr szejtán ( búza hús)
3 evőkanál szója olaj
1 kávéskanál himalaya só
1/2 kávéskanál curry
1 szál friss petrezselyem zöldje
50 g friss szója csíra
1-2 cikk fokhagyma
4 dl kókusz tej
200 g barna rizs ( előző nap éjszakára beáztatjuk)
A szója olajat Wok edényben felforrósítjuk és a préselt fokhagymát beledobjuk, nem várjuk meg, hogy megpiruljon, a szejtán kockákat is beledobjuk , sózzuk és állandó keverés mellett pirítjuk!
Ha elkészült félre tesszük.
A wok -ban a zöldségekkel is hasonló módon járunk el, amikor levet enged akkor megszórjuk a curry-vel és hozzáöntünk 1 dl kókusz tejet.
Amikor már roppanósra párolódtak a zöldségek, hozzáadjuk a pirított szejtán kockákat és 1- percig megkeverjük, még a lángon, majd elzárjuk a lángot és készen is van.
Előtte érdemes feltenni a barna rizst főni, mert annak több idő szükséges.
Kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük a rizst, viszont amikor elfőtt a víz hozzáöntjük a maradék kókusz tejet és tovább főzzük amíg teljesen puhára nem fő.
Aki szereti együtt az édes ízeket a sóssal , gazdagíthatja a rizst mazsolával.
Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése