Amikor eljött az utolsó nap, már olyanok voltunk mint egy nagy család:) Egyik titkos vágyam is teljesült, ami az volt, hogy valódi barátságok szövődjenek. Egy közös célunk volt, mindannyian valami jóra törekedtünk, mindezt úgy, hogy közben sokat tanultunk egymástól. Örülök, mert megint csak rájöttem, hogy annyira különbözőek vagyunk, és pont ez ami annyira csodálatos. Minden ember egy megismételhetetlen csoda. Mindegyikünk valami másban jó, így rengeteg mindent tanulhattunk egymástól, pont ez történt a tábor alatt is!
Sokat tanultunk egymástól és erősítettük egymást.
Apropó utolsó nap menüje: Aznap az áfonya és a padlizsán dominált.
Augusztusban érik az erdélyi hegyekben a havasi áfonya, amely garantáltan bio. Ugyanis a természet műveli, neveli és akad pár olyan munka nélküli, szegényebb ember , vagy család aki bemerészkedik a fenyvesekbe és áfonyát, róka gombát, vargányát, vagy éppen málnát szed. Nagy bátorság szükséges, ugyanis Erdélyben köztudottan sok a vadon élő állat. Utána ezeket út szélén és gyakorlatilag majdnem mindenhol árulják.
Mivel azt vallom, hogy minden táplálékot akkor és ott kell enni, amikor az, az éppen adott helyen és évszakban megterem, ezért az utolsó napunk úgy alakult, hogy sok áfonyából készített ételt ettünk a Lányok örömére:)
Reggeli: Áfonyás Zabpehely
Hozzávalók: ( 1 fő részére)
5-6 evőkanál pille zabpehely
1,5 dl növényi tej vagy víz
1/2 evőkanál méz
késhegynyi fahéj
4 evőkanál friss áfonya, vagy cukormentes áfonya lekvár
köles pehely a díszítéshez
A zabpelyhet beáztatjuk a növényi tejbe. Az áfonyát a mézzel összeturmixoljuk és összekavarjuk a zabpehellyel. Tálaláskor a tetejére 1 kávéskanálnyi áfonya lekvárt, vagy friss áfonyát halmozunk és a szélét megszórjuk köles pehellyel.
Az aznapra tervezett strandolás a termálfürdőn elmaradt, mivel nem volt kivételesen napsütéses meleg nap. Ezért a reggeli jóga-kocogás-és torna után, gyakorlatilag szabad program volt. Mindenki kirándult a környéken én pedig az estére készültem a vegán desszertemmel:)
Este sütögetést és kerti partit szerveztünk. Összkívánság volt a parázson sült padlizsánkrém ismétlése.
Kertiparti felhozatal: Krumplis kenyér, padlizsánkrém, bazsalikomos uborka-paradicsom saláta..
...Vegán házi " kolbász zsír"..
Padlizsán sütés
..júhtúróval töltött erdei csiperke parázson sütve..
Mezei bokréta: a Lányok szedték..
.A megérdemelt desszert: Áfonyás "túrótorta"
Fantasztikus volt a tábor, de a résztvevők még fantasztikusabbak voltak!!
A legjobb záromondat: Jövőre ugyanitt:))
1 megjegyzés:
Amióta hazaértünk, csak azon töprengek, hogy vajon miért pont most történhetett "ez az egész" velem. Nem tudom Ti is hasonlóan éreztek-e, de nekem nagyon jót tett a "kiruccanás" az újfajta életmódba.
Ahogy telnek-múlnak a napok, egyre biztosabb vagyok magamban. Igyekszem az étrendem kordában tartani, és valóban, egyre könnyebben megy a szénhidrát, cukor, tej, kávé, stb. mentes étkezés. Ahova eddig menzára jártam, ott szinte már mindegyik felszolgáló tudja, hogy "máshogy" étkezem mint eddig, és igyekeznek segíteni, a kedvemben járni. Grillzöldséget, fitness salátát, no meg ha úgy van, akkor húsmentes menüt eszem. A reggeli és a vacsi az megy gond nélkül. :)
Ami nagyon hiányzik, hogy beszélgessek, tapasztalatot cseréljek Veletek a nap végén. Persze ez leginkább rajtam múlik. :)
Képzeljétek, hétvégén áfonyás túrótortát sütöttem a húgomnak szülinapjára. Hát, gyorsan elfogyott. :)) Milyen jó lenne, ha közelebb laknánk, és mi is "Tofu a tortánt" "játszhatnánk". ;) Emőke blogján nézegettem, hogy milyen jó kis társaság jött össze..
Emőke, nagyon jó lett a beszámoló a sok képpel, kedves sorokkal. Köszönet érte! Az irodában a csajok már kezdik érteni, és kicsit csodálni is az elhatározásomat, és ez csak erőt ad, ha netán elgyengülnék valami egészségtelen étel, ital iránt, ami szinte alig fordul elő. :)
Ha összegyűlnek a fotók az útról, és sikerül valamennyit begyűjteni, akkor ajánlom figyelmetekbe a DM / Rossmann fotószolgáltatását. Lehet fotókönyvet készíteni, szerkeszteni saját igény szerint. Lehet, hogy Ti ismeritek is ezt a lehetőséget, én nemrég találkoztam ezzel. http://www.dm-digifoto.hu/
Húúh, majd elfelejtettem a csicseriborsót a tűzhelyen. Megyek is, készítem holnapra az ebédet.. :))
Nagyon örülök, hogy Veletek lehettem, és tanulhattam, nyaralhattam, egészségesen tölthettem az időm...
Sok puszi Vonyarcvashegyről!
Anita
Megjegyzés küldése