Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2009. augusztus 17., hétfő

Ropogós Zeller Korongok



Télen, nyáron isteni salátával, vagy akár valami más körettel. Vagy  egy finom fő ételt hozhatunk ki belőle. A titka, hogy nem vágjuk vastag szeletekre, csak kb. 0,7 cm -re, így pont roppanósra átsül.

Hozzávalók:

1 db nagyobb fej zeller gumó

Blansírozzuk: Kettő percre lobogó, enyhén sós vízbe tesszük az alig 1 cm-es vastagságú korongokra szeletelt zellert, utána a vizet leitatjuk.

Bundának:

10 - 15 dkg finomőrlésű tönkölybúza és sárga borsó liszt, 1/2 arányban
csipet só
víz, kb. annyi mennyiség, hogy sűrű palacsinta tészta masszát kapjunk.
1 szál petrezselyem zöld felaprítva

Sütéshez: pálma vagy kókusz zsír.

A zellert felszeleteljük és először sima lisztbe forgatjuk, majd a lisztes masszába és még egyszer
 megismételjük a műveletet, majd a forró, bő pálma zsírban kisütjük.
Itatós papírra szedjük és még melegen tálaljuk, isteni a ropogós bundája.


 

Nincsenek megjegyzések: