Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2010. január 15., péntek

Vegán hagyma leves

Hagyma leves, nagyon finom, az egyik nagy kedvenc!
A hagyma nagyon egészséges zöldség, telis tele van szerves sókkal és ásványokkal, a leggazdagabb a szerves nátrium tartalma. Erős tisztító, nyákoldó hatása ismert, ez a tulajdonsága leginkább nyersen a legerősebb.
A leves elkészítése egyszerű és a feltéteket kedvünk szerint variálhatjuk.



Hozzávalók:

1 kg vöröshagyma
1/2 evőkanál himalaya só
3 evőkanál olíva olaj
2 evőkanál zabliszt vagy tönkölyliszt
késhegynyi őrölt fekete bors
késhegynyi őrölt piros paprika
1.5 l víz


Tetetjére: Pirított kenyérkockák, vagy reszelt növényi sajt.

A hagymát apróra vágjuk, majd az olíva olajon a sóval együtt üvegesre pároljuk.
Majd amikor megpuhult, levesszük a tűzről és rászorjuk a lisztet, pirospaprikát, fekete borst és  elkeverjük. Óvatosan felöntjük a vízzel és vissza tesszük főnni. Amikor felforrt, akkor tulajdonképpen készen is van! Picit hűlni hagyjuk és botmixerrel összemixereljük.
Legfinomabb nekem reszelt növényi sajttal, vagy pirított kenyérkockákkal.