A hónap gyümölcse az eper! Ez egy igazán, könnyű, légies finomság cukor nélkül.
Kétféleképpen is elkészíthetitek: az egyik megoldás a felverhető szója tejszínhab, viszont ha nem szeretnétek szóját fogyasztani akkor megoldás a natúr kókuszkrém.
Hozzávalók: 2 fő részére
500g-700 g friss eper
3 evőkanál xilit
300 ml kókuszkrém, vagy felverhető szója tejszín
1 kávéskanál agar-agar, vagy kukoricakeményítő ( növényi keményítő, zselésítő)
Az epret megmossuk, tisztítjuk a leveleitől, negyedeljük az eper szemeket.
Majd az eper mennyiség felét megszórjuk a xilittel, a másik felét félretesszük.
A xilittel megszórt epret turmixoljuk, majd a kókusz, vagy szója tejszínnel, agar-agarral, robot-habverő segítségével habbá verjük.
Üvegpohárban rétegezzük: egy réteg eper, majd egyréteg eperhab. Eperrel fejezzük be a rétegezést!
Jól behűtve tálaljuk:)
Tipp: erjedésgátló fűszerként adjatok hozzá egy csipet örőlt fahéjat!