Fittanyuka
2013. július 20., szombat
Tönköly - Zablisztes " túrókrémmel" töltött Palacsinta
Ha hétvége akkor nálunk palacsinta! Mind közül nekem ez a kedvencem: a " túrókrémmel" töltött, amely tej,-laktóz,-tojás,-cukormentes és könnyen emészthető.
A könnyű emészthetőség titka nemcsak az értékes, rostdús lisztek miatt van, hanem a kisütéséhez nem használok hidrogenizált zsírokat, hanem a kókusz olajat amely színtelen, szagtalan, nehezebben, magasabb hőfokon ég csak és ennek köszönhetően a lakásban nem érződik a tipikus "palacsintát sütünk" szag.
Sokan kértétek a receptet a Fittanyuka / facebook oldalon, a recept pofon egyszerű:
Palacsinta tészta
kb: 15-20 db
Hozzávalók:
300 g világos tönköly liszt
200 g zabpehely liszt
1-2 evőkanál folyékony stevia - Cukvia, vagy nyírfacukor
késhegynyi szódabikarbóna
1/2 citrom reszelt héja
1 l víz
kevés kókusz olaj a kisütéséhez
A hozzávalókból palacsinta tésztát kavarunk, ha szükséges adhatunk hozzá kevés vizet és a hagyományos palacsintához hasonlóan egyenként kisütjük őket.
Túrókrém
Hozzávalók:
300 g natúr tofu
2- 3 evőkanál folyékony stevia - Cukvia vagy nyírfacukor
200 ml kókusz tejszín
1 kk Bourbon vanília
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
A tofut összemorzsoljuk és botmixer segítségével a többi hozzávalóval krémesre turmixoljuk.
Aki valamilyen oknál kifolyólag nem fogyaszt tofut, elkészítheti kölesből is a krémet:
100 - 150 g kölest megfőz háromszoros mennyiségű vízben, miután kihűlt a fenti hozzávalókkal összedolgozza a kézi botmixer segítségével.
A reformélelmiszer alapanyagokat a Jó egészséget! webáruházban tudja beszerezni.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)