Hozzávalók:
( 2 nagyobb pizza lett belőle)
Tészta:
250 g teljeskiőrlésű tönköly liszt
250 g világos tönköly liszt
1 zacskó foszfátmentes sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
1 kávéskanál só
3 evőkanál olíva olaj
1 kávéskanál só
Annyi víz, hogy nyújtható tésztát kapjunk
Töltelék:
2 dl sűrített paradicsom
1/2 padlizsán
2 cikk fokhagyma
1 pritamin paprika
2 nagyobb paradicsom
1/2 erős paprika ( kihagyható)
aprított petrezselyem zöldje, még jobb a friss bazsalikom
szárított bazsalikom
Tulajdonképpen ( majdnem) bármilyen zöldséget beletehetünk, gazdagíthatjuk akár gabona kolbásszal stb.
Nekem a fenti hozzávalók voltak a hűtőben azért kerültek a receptbe:)
A tészta hozzávalóiból nyújtható tésztát gyúrunk, két részre osztjuk és előkészítjük a töltelék hozzávalóit.
A sűrített paradicsomot kevés olíva olajon kevés vízzel felforraljuk, hozzáadjuk a préselt fokhagymát és a bazsalikommal, sóval fűszerezzük, hagyjuk picit kihűlni.
A zöldségeket karikára vágjuk.
A padlizsánt vékonyra szeleteljük.
A tésztákat kerek formává nyújtjuk és megkenjük vékonyan olíva olajjal, és a kerek forma egyik oldalát kenjük csak meg a paradicsom szósszal, ráhalmozzuk a zöldségeket, enyhén megsózzuk és a tetejére öntünk még keveset a paradicsom szószból.
Majd félbe hajtjuk a tésztát, villával lenyomkodjuk a széleit és kiolajozott tepsibe helyezzük, tetejét megszurkáljuk, előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütjük.