Nyár lévén íme egy abszolút könnyű, "alak barát": Tej,-tojás,-cukor és gluténmentes sütemény, alacsony szénhidrát tartalommal.
Az eredeti receptem naranccsal készül, de nyugodtan kísérletezhettek idény gyümölcsökkel.
Ez az a típusú sütemény amelyik már melegen elfogy:)
Hozzávalók:
Sütemény:
100 g mandula liszt
100 g köles liszt
100 g Glutemix ( gluténmentes liszt keverék)
1 tasak foszfátmentes sütőpor
2 evőkanál stevia por, vagy 80 g nyírfa cukor
késhegynyi Bourbon vanília
1/2 narancs leve és reszelt héja
300 ml natúr szója joghurt
1 dl víz
Öntet:
300 ml kókusz tejszín
200 ml natúr szója joghurt
50 g mandula liszt
1/2 narancs leve
Édesítés: stevia vagy nyírfacukor, ízlés szerint
A sütemény hozzávalóit robot gép segítségével összedolgozzuk.
Először a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat.
Egy kuglóf, vagy használhatunk pite formát is kiolajozunk és beleöntjük a masszát.
Előmelegített, légkeveréses sütőben, 180 C fokon, 45 - 50 percig sütjük.
Közben elkészítjük az öntetet:
Az öntet hozzávalóit krémesre összeturmixoljuk és behűtjük.
Tálaláskor a kuglóf szeletekre öntjük.