Mindkettő nagy favoritom : a padlizsán, minden formában és, mint láthatjátok a receptjeimben, függetlenűl attól, hogy édesség vagy sem , előszeretettel használom a kókusz tejszínt, vagy más nevén a kókusz krémet.
Ez a kettő együtt nagyon finom ízhatást adott, kicsit egzotikus, könnyű,... a medvehagymát most sem hagytam ki. Bátran fogyasztható a böjti bevezető szakaszban, sőt!!
Hozzávalók: ( 4 fő részére)
2 db közepes padlizsán
1 db póréhagyma
1 db kisebb cukkini
2 cikk fokhagyma
3 evőkanálnyi kókuszolaj
300 ml kókuszkrém
1 kávéskanálnyi himalaya só
1 kávéskanálnyi vegamix ( sómentes)
1 kávéskanálnyi növényi keményítő
késhegynyi örőlt rózsa bors
3-4 levél medvehagyma
A zöldségeket kockára vágjuk, póréhagymát szeleteljük, medvehagymát felaprítjuk.
A felhevített kókuszolajon a póréhagymát dinszteljük, majd hozzáadjuk a padlizsánt, cukkinit.
Sózzuk, borsózzuk, fűszerezzük a vegamixel és felöntjük 1 dl vízzel. Lefedve puhára pároljuk.
( ne főzzük szét a zöldségeket!).
A kókuszkrémet simára keverjük a keményítővel, belepréseljük a fokhagymát, majd hozzáöntjük a padlizsános raguhoz. Állandó keverés mellett besűrítjük, tálaláskor megszórjuk a friss, aprított medvehagymával.
Tipp: Önnáló ételként is fogyasztható, de adhatjuk barna-, jázmin-, vagy basmati rizzsel.
Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon