Ideális grillezett vagy párolt zöldségekhez öntetként.
Legfinomabb a friss, illatos kaporból. Sajnos a szárított kaporral nincsen ennyire finom intenzív illata és íze.
Hozzávalók:
pár szál friss kapor
200 ml kókusz krém
1 evőkanál nem hidrogénezett margarin
1 evőkanál fehér tönkölyliszt
1/2 kávéskanál himalaya só
1/2 kávéskanál nyírfa cukor
1/2 kávéskanál citromlé
2 dl víz
Hasonlóan készül, mint a besamel mártás, csak itt a sajt helyett a kókusz krémet használjuk.
A margarint alacsony lángon felolvasztjuk, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, majd a vizet és csomómentesre keverjük. Ha túl sűrűnek találjuk adhatunk hozzá még vizet.
Levesszük a lángról és ízesítjük a sóval, felaprított kaporral, a citromlével, nyírfa cukorral.
Hozzáadjuk a kókusz krémet és alacsony lángon újra alaposan elkeverjük.
Csatlakozz a fittanyuka közösséghez a facebookon.