Reggelire esszük, meg uzsira, ma például meleg rizstejes gabonakávéval isteni volt.
A receptet picit módosítottam, mert nekem picit tömött lett a tészta, viszont puha, finom.
Tulajdonképpen mindent bele ztehetünk, minden földi jót: magokat, diót, mandulát, mazsolát és más aszalványokat.
Nekem most otthon csupán dióm és kókusz pelyhem volt...
Hozzávalók:
125 g zabliszt, vagy bio finom liszt
125g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
3 evőkanál méz
mézes kalács fűszer keverék, ha nincsen akkor: fahéj, örőlt szegfűszeg, őrőlt szerecsen dió, vanília kivonat
3 evőkanál olaj, vagy bio margarin
1 tasak foszfát mentes sütőpor
2- 2,5 dl víz vagy növényi tej
maréknyi dió bél
maréknyi kókusz pehely ( mazsola, napraforgómag, mandula stb. gazdagítható.)
A dió belet felhevített teflon edényben picit pirítjuk, addig amíg finom illata lesz.
A hozzávalókat robot géppel összedolgozzuk. ( olyan állagúra , mint a hagyományos piskóta tészta)
Kiolajozott formába öntjük a tésztát és előmelegített sütőben 150-170 fokon , 45 percig sütjük.
Lassan sütjük , sokáig, vigyázzunk, hogy ne égjen meg a teteje.