Az ebéd amúgy eléggé hagyományos volt : zöldborsó főzelék bundázott búza husival.
Hozzávalók:
250 g zabpehely liszt
250 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt, vagy világos tönköly liszt
50 g zabpehely
2 evőkanál étolaj
víz
kókusz olaj a sütéshez
A hozzávalókból palacsinta tésztát kavarunk és palacsinta sütőn egyenként kisütjük. A legjobb kókusz olajon, mert késöbb ég el és szagtalan!
Mandarinos " túrókrém":
250 g natúr tofu
4 evőkanál növényi tejszín
1/2 citrom leve és reszelt héja
4-5 mandarin
1 evőkanál méz
késhegynyi vanília kivonat
2-3 mandarint feldarabolunk, kimagozunk és a tofuval, tejszínnel, mézzel, citrom lével és a reszelt citrom héjával turmix vagy keverő gépben krémmé keverjük.
Majd a maradék mandarint felcikkezzük és a krémbe keverjük.
Fittanyuka lúgosító ételek a facebookon