Régóta ki akartam próbálni vegán elkészíteni a madártejet, gyermekkorom egyik nagy kedvenc desszertje volt.
Az ízét tökéletesen sikerült visszahoznom, egyedül a tojás fehérje hab csodák hiányoztak.
Hozzávalók:
1 l vaníliás szója tej
1 tasak Alnatura bió vaníliás puding por ( Dm üzletekben kapható)
mazsola ízlés szerint
1/2 citrom reszelt héja
A szója tejet felforraljuk, beledobjuk a mazsolákat , mint a puding főzésénél ugyanúgy járunk el, nem főzzük sűrűre, csak közepes sűrűségűre. A végén a reszelt citrom héjjal "fűszerezzük"
Én nem édesítettem, mivel a vaníliás szója tej eleve édesített, plusz a mazsola úgyszintén.
Jól behűtve tálaljuk, a végén csokit reszeltem a tetejére (természetesen egészséges csokit:)
Nálunk már langyosan elfogyott, Vikikém étvágyával semmi gond sincsen:))
Az ízét tökéletesen sikerült visszahoznom, egyedül a tojás fehérje hab csodák hiányoztak.
Hozzávalók:
1 l vaníliás szója tej
1 tasak Alnatura bió vaníliás puding por ( Dm üzletekben kapható)
mazsola ízlés szerint
1/2 citrom reszelt héja
A szója tejet felforraljuk, beledobjuk a mazsolákat , mint a puding főzésénél ugyanúgy járunk el, nem főzzük sűrűre, csak közepes sűrűségűre. A végén a reszelt citrom héjjal "fűszerezzük"
Én nem édesítettem, mivel a vaníliás szója tej eleve édesített, plusz a mazsola úgyszintén.
Jól behűtve tálaljuk, a végén csokit reszeltem a tetejére (természetesen egészséges csokit:)
Nálunk már langyosan elfogyott, Vikikém étvágyával semmi gond sincsen:))