Fittanyuka
2013. február 3., vasárnap
Meggyes - Csokis Kocka
Hétvége: Anya milyen finomságokat fogsz nekem csinálni??
Amikor ezt a kérdést kapom akkor általában "összeütök" egy kevert sütit. Még egy fontos szempont lett megadva, hogy legyen benne csoki is és valami gyümölcs:). A meggy jó választásnak bizonyult, mert illik a csokihoz. Akkor lássuk ezt a gyors receptet, amely melegen is és másnap reggel a tea vagy kávé mellé is nagyon finom:
Hozzávalók:
250 g világos tönköly liszt
80 g nyírfacukor
1 tasak foszfátmentes sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
1/2 citrom leve
1/2 citrom reszelt héja
késhegynyi őrölt bourbon vanília
100 g olvasztott bio margarin
250 ml víz vagy növényi tej
200 g magozott megy: lehet friss, fagyasztott vagy befőtt ( cukormentes).
100 g étcsokoládé reszelve, vagy forgács
Összekeverjük a száraz hozzávalókat ( liszt, sütőpor, szódabikarbóna, vanília, citromhéj ), majd hozzáadva a nedves hozzávalókat ( víz vagy tej, olvasztott margarin, citromlé) robot gép segítségével összedolgozzuk. Egy kb. 30x23 cm-es szögletes tepsibe öntjük a masszát, tetejére szórjuk a meggy szemeket és a csokoládé forgácsokat. Előmelegített sütőben 10 percig 200 C fokon, majd további 20-25 percig 180 C fokon készre sütjük. Amikor kihűl porrá darált nyírfacukorral meghintjük .
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)