Fittanyuka
2013. január 13., vasárnap
Aszalt paradicsomos tojásmentes "rántotta"
Mediterrán hangulatban vagyok, ugyanis nagy lelkesedéssel készülök a január 21.-i mediterrán főzőtanfolyamra. Mivel imádom a mediterrán konyhát, beszereztem rengeteg hozzávalót, fűszereket és most a család nagy örömére ezeket nagy erőkkel alkalmazom a hétköznapokban is.
Tegnap készítettem ezt a tojásmentes rántottát, amelynek alapja a sárgaborsó liszt. Legfinomabb frissen, melegen, gazdagon fűszereztem kakukkfűvel és friss vegyes salátával fogyasztottuk.
Sárgaborsónak szintén magas a növényi fehérje, rost tartalma, kitűnő bundázni, frittatának és akár ilyen rántotta jellegű ételnek is. Sárgaborsó liszt hiányában készíthetjük még csicseriborsó lisztből is, hasonló tulajdonságokkal rendelkezik.
Kontra tojásfogyasztásról ITT olvashattok!
Hozzávalók:
3-4 fő részére
100 g sárgaborsó liszt
1/2 kk himalaya só
1 kk kakukkfű
1 kk édes, őrölt piros paprika
1 db vöröshagyma
kókusz olaj a sütéshez
1 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj
1 cikk fokhagyma
pár szem aszalt paradicsom
néhány szelet növényi sajt
A sárgaborsó lisztet elkeverjük annyi vízzel, hogy sűrű palacsinta tésztát kapjunk, hozzáadjuk a sót, fűszereket, préselt fokhagymát és egy kerámia, vagy más tapadás mentes edényben felforrósítjuk a kókusz olajat amelyen a kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd ráöntjük a sárgaborsó lisztből készült, fűszeres egyveleget.
Rátesszük az aszalt paradicsomokat, a növényi sajtot és ahogyan megsült az egyik oldala óvatosan részenként vagy akár egyben megfordítjuk. Ha ügyesek vagyunk omlett jellegűre is készíthetjük. Én összekavartam, amikor elkészült meglocsoltam kevés hidegen sajtolt olíva olajjal.
Melegen azonnal fogyasztjuk zöldségek kíséretében.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)