Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2011. december 29., csütörtök

Főzőtanfolyam 3. - Karácsonyi menü

Karácsony után vagyunk igaz, de ami késik nem múlik, már ami a recepteket illeti.





Íme a Főzőtanfolyamon elkészített és elfogyasztott menü sor:





Főétel:

Gesztenyés Vörös lencse - Kosárkában

Fenyőmagos Zeller saláta



Desszert:


Tulajdonságok: Tej,-tojás,-cukor,-és gluténmentes!




Tulajdonságok: Tej,-tojás,-élesztő, cukormentes!



Nézzük azokat a recepteket amelyek még nem lettek megosztva ezen az oldalon:



Gesztenyés Vörös lencse Kosárkában


Sütő forma: 12 darabos muffin sütő forma




Hozzávalók
(12 darabhoz)

A tésztához:

400 g világos tönköly liszt
200 g nem hidrogénezett margarin
1 kávéskanál himalaya só
1 zacskó foszfátmentes sütőpor
100 ml növényi tejszín
kb. 1 dl víz

A töltelékhez:

20 dkg vörös lencse
15 dkg főtt gesztenye
1 közepes sárgarépa, durvára reszelve
1 db közepes fej vöröshagyma, apróra vágva
2 evőkanál kókusz olaj
1 kávéskanál örőlt kömény
1 kávéskanál szárított kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
200 ml növényi tejszín
1-2 kávéskanál himalaya só
friss petrezselyem zöld
1 evőkanál kukorica keményítő





A tésztához a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk és jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle, majd egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.

Közben elkészítjük a kosárkák "tartalmát".

Az apróra vágott hagymát a kókusz olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a vörös lencsét, a reszelt sárgarépát, a fűszereket, kivéve a fokhagymát és kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük.
  Lassú tűzön puhára főzzük. Amikor megpuhult a növényi tejszínt csomómentesen összekeverjük a keményítővel és besűrítjük a lencsét.
Utólag belepréseljük a fokhagymát és fűszerezzük ha szükséges.

A tésztát újra átgyúrjuk és 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd szaggatóval kerek lapocskákat szaggatunk.
Egyenként kibéleljük a mélyedéseket, majd a megtöltjük a lencsével.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 25 percig sütjük.

Tetejüket friss petrezselyem zölddel díszítjük.

Kitűnő vendégváró étel!

Fenyőmagos Zeller saláta


Hozzávalók:
4 fő részére

1-2 db zeller gumó durvára reszelve
1/2 citrom leve
himalaya só
200 ml szója joghurt
200 ml kókusz tejszín
1 közepes fej lila hagyma vékony szeletekre vágva
3 evőkanál hidegen sajtolt olaj
2 evőkanál pirított fenyőmag

Díszítés: Csírák

Elkészítése egyszerű: A reszelt zellert és a vékony szeletekre vágott lila hagymát összekeverjük, meglocsoljuk a citrom levével. A szója joghurtot összekeverjük a kókusz tejszínnel, hidegen sajtolt olajjal, sóval és a összekeverjük a zöldségekkel.
Fenyőmagot alacsony lángon, teflon edényben enyhén megpirítjuk és megszórjuk a salátát, majd csírákkal díszítjük.
Igazi téli saláta.


Hamarosan érkezem az új Fittanyuka - Főzőtanfolyam időpontokkal,-programokkal
januárban!


Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon