Íme a Főzőtanfolyamon elkészített és elfogyasztott menü sor:
Leves: Fahéjas Aszalt szilva leves
Főétel:
Gesztenyés Vörös lencse - Kosárkában
Fenyőmagos Zeller saláta
Desszert:
Tulajdonságok: Tej,-tojás,-cukor,-és gluténmentes!
Nézzük azokat a recepteket amelyek még nem lettek megosztva ezen az oldalon:
Gesztenyés Vörös lencse Kosárkában
Hozzávalók
(12 darabhoz)
A tésztához:
400 g világos tönköly liszt
200 g nem hidrogénezett margarin
1 kávéskanál himalaya só
1 zacskó foszfátmentes sütőpor
100 ml növényi tejszín
kb. 1 dl víz
A töltelékhez:
20 dkg vörös lencse
15 dkg főtt gesztenye
1 közepes sárgarépa, durvára reszelve
1 db közepes fej vöröshagyma, apróra vágva
2 evőkanál kókusz olaj
1 kávéskanál örőlt kömény
1 kávéskanál szárított kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
200 ml növényi tejszín
1-2 kávéskanál himalaya só
friss petrezselyem zöld
1 evőkanál kukorica keményítő
A tésztához a hozzávalókat alaposan összedolgozzuk és jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle, majd egy órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Közben elkészítjük a kosárkák "tartalmát".
Az apróra vágott hagymát a kókusz olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a vörös lencsét, a reszelt sárgarépát, a fűszereket, kivéve a fokhagymát és kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük.
Lassú tűzön puhára főzzük. Amikor megpuhult a növényi tejszínt csomómentesen összekeverjük a keményítővel és besűrítjük a lencsét.
Utólag belepréseljük a fokhagymát és fűszerezzük ha szükséges.
A tésztát újra átgyúrjuk és 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd szaggatóval kerek lapocskákat szaggatunk.
Egyenként kibéleljük a mélyedéseket, majd a megtöltjük a lencsével.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 25 percig sütjük.
Tetejüket friss petrezselyem zölddel díszítjük.
Kitűnő vendégváró étel!
Fenyőmagos Zeller saláta
Hozzávalók:
4 fő részére
1-2 db zeller gumó durvára reszelve
1/2 citrom leve
himalaya só
200 ml szója joghurt
200 ml kókusz tejszín
1 közepes fej lila hagyma vékony szeletekre vágva
3 evőkanál hidegen sajtolt olaj
2 evőkanál pirított fenyőmag
Díszítés: Csírák
Elkészítése egyszerű: A reszelt zellert és a vékony szeletekre vágott lila hagymát összekeverjük, meglocsoljuk a citrom levével. A szója joghurtot összekeverjük a kókusz tejszínnel, hidegen sajtolt olajjal, sóval és a összekeverjük a zöldségekkel.
Fenyőmagot alacsony lángon, teflon edényben enyhén megpirítjuk és megszórjuk a salátát, majd csírákkal díszítjük.
Hamarosan érkezem az új Fittanyuka - Főzőtanfolyam időpontokkal,-programokkal
januárban!
Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon