Ez egy igazán könnyű fogás, így akár vacsorára is fogyaszthatjuk, a karfiol krém ami hasonlít a vega majonézhez, legfinomabb ha hidegen öntjük rá a frissen megsült cukkinikre.
Hozzávalók:
2 nagyobb cukkini
1/2 csésze köles
1 kávéskanál vegamix
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál kókusz olaj
paradicsom, olíva bogyó a díszítéshez
Karfiol krém
1 kis fej karfiol
2 db közepes krumpli
3 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj
kés hegynyi tengeri só
1/2 citrom leve
A cukkinik közepében üreget kaparunk, az aljából keveset levágunk, hogy ne billegjen, majd kiolajozott tűzálló tálba tesszük.
A kölest dupla mennyiségű vízben a vegamixel puhára főzzük.
Amíg fő a köles, a vöröshagymát az kókusz olajon üvegesre pároljuk, sózzuk és hozzáadjuk a köleshez.
Ezzel töltjük meg a cukkinik üregeit.
Kevés olíva olajjal meglocsoljuk a tetejét és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Miután megsültek olíva bogyóval és paradicsommal díszítjük.
Karfiol krém:
A karfiolt rózsáira szedjük, és pároló edényben puhára pároljuk. A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben szintén megfőzzük. Amikor picit kihűltek turmix gépben a karfiolt a krumplival ,olíva olajjal, citrom levével és csipet örőlt fekete borssal krémesre turmixoljuk. Hűtőben lehűtjük.
Tálalás előtt leöntjük a megsült cukkiniket a krémmel. Szerencséseb ha előző nap elkészítjük a krémet.