Vagyis: gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú, vegán, cukormentes, karácsonyi és finom:)!
Annyira belejöttem a muffin sütésbe, hogy bátran kijelenthetem egyik nagy kedvencem lett, ugyanis végtelenül egyszerű, könnyen,-gyorsan elkészíthető és finom.
Hozzávalók:
12 db
200 g örőlt mandula
100 g köles liszt
8 evőkanál felmelegített kókusz olaj
5 evőkanál xilit ( növényi édesítő)
4-5 evőkanál kakaópor
1 tasak foszfátmentes sütőpor
1/2 kávéskanálnyi vanília kivonat
5 dl növényi tej vagy víz
Bevonó:
Étcsoki-fehércsoki bevonó (tej-és cukormentes, fruktózzal)
Díszítés: csoki "pirula"
Először a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd hozzáadjuk a nedves hozzávalókat és robotgép segítségével homogén masszává dolgozzuk össze. Muffin formába öntjük őket és előmelegített sütőben 18 fokon 30 percig sütjük.
Majd vízgőz felett felolvasztjuk az étcsoki és fehércsoki bevonót és bevonjuk a még meleg muffinokat.
Csoki pirulákkal díszítjük.