Sokszor egyhangú a hagyományos : rizs, krumpli , mint körítés, ilyenkor feldobja az ételt ha valamit újítunk.
Ezt sütöttem, mert szinte bármilyen főételhez adható. Sőt akár önmagában is salátával egy gyors ebéd gyanánt. A lisztek amelyeket a muffin tartalmaz, lassan felszívódó szénhidrátok, így a "süti" glikémiás indexe alacsony.
A köles pedig rendkívül könnyen emészthető, lúgosító és alacsony kalória tartalmú gabona, ezért akár vacsorára is fogyaszthatjuk!
A köles pedig rendkívül könnyen emészthető, lúgosító és alacsony kalória tartalmú gabona, ezért akár vacsorára is fogyaszthatjuk!
Hozzávalók:
25 dkg köles-vagy zabpehely liszt
10 dkg bio, nem hidrogénezett margarin
12 dkg növényi sajt reszelve
2 dl növényi tej
1 csomag foszfátmentes sütőpor
10 dkg reszelt sárgarépa
10 dkg reszelt cukkini
1 kk kurkuma
1/2 teáskanálnyi himalaya só
A hozzávalókat robot gép segítségével összedolgozzuk, előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.
Tetejére tehetünk még kevés növényi sajtot, hogy rápiruljon.