Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2011. március 6., vasárnap

Töltött gomba póréágyon


Kitűnő egy gyors ebéd, vagy vacsora gyanánt. Mind amellett laktató étel. A zöld póréhagyma a tavaszt idézi. Csak jönne már a tavasz:)!


Hozzávalók:

6- 8 db tölteni való csiperke gomba
1 szál póréhagyma
1 db vöröshagyma
100 g gabona kolbász, "májas" fűszerezésű
1 evő kanálnyi növényi tejszín
kókusz olaj
1/2 kávéskanálnyi himalaya só
1 kávéskanálnyi szárított borsikafű
növényi sajt

A póréhagymát felkarikázzuk és kevés kókusz olajon félpuhára pároljuk, a gombákat megtisztítjuk, szárukat kiemeljük és szintén felkarikázzuk.

Töltelék:
A vöröshagymát felaprítjuk és kókusz olajon a gomba szárával együtt megdinszteljük. Sózzuk, borsikafűvel fűszerezzük. Hozzáadjuk a gabona kolbászt, alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a növényi tejszínt.
Az a fajta gabona kolbász amelyet én használok, puha állagú, kenhető akár, fűszerezett, enyhén füstölt, finom ízhatást ad, nem szükséges szinte más fűszert használni mellette. Csíráztatott gabonákból és fűszerekből áll.
Egy tűzálló tálban leterítjük a pórét, ráhelyezzük a gombákat, amelyeket egyenként megtöltünk a "májas" töltelékkel.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük, majd megszórjuk a reszelt növényi sajttal és még 5 percre visszatesszük, hogy ráolvadjon.

Köretnek adhatunk hozzá barna rizst, vagy élettani szempontból még jobb a köles.