A héten zajlik a Lékúrázó csoporttal a felkészülésünk a Tavaszi Közös Méregtelenítő kúrára. Egyébként is fontos a zöldek, saláták napi szintű fogyasztása, de most szeretnék még több tippet adni és kedvet csinálni a saláta fogyasztáshoz.
A quinovát így is lehet fogyasztani, amellett, hogy köretnek, kásának megfőzzük, kis csíráztató edényben kicsíráztattam 3-4 nap alatt és ezzel gazdagítottam ezt a salátát.
Hozzávalók:
1 db kisebb cukkini
1/2 db kígyó uborka
1 db kis fej lilahagyma
1-2 db közepes sárgarépa
1 db avokádó
3-4 db kel levél
Quinoa csíra tetszőleges mennyiségben
Dresszing:
4 evőkanál hidegen sajtolt szezámmag olaj
1 kk kókusz cukor
2-3 evőkanálnyi friss citromlé
1/2 kk himalya só
Egy kis befőttes üvegben a dresszing hozzávalóit alaposan összerázzuk.
A zöldségeket megmossuk, a kígyó uborka héját én most nem héjaztam le, mert vegyszermentes gazdálkodásból származott, ha nem tudtok ilyet beszerezni, akkor a héját nem célszerű elfogyasztani.
Zöldség gyalu segítségével a cukkinit és az uborkát hosszú csíkokra gyalultam, a répát szintén lereszeltem, a kel leveleket összetépkedtem, a hagymát vékony karikákra szeltem, a dresszinggel alaposan összekevertem és a felszeletelt avokádóval díszítettem, majd megszórtam a csírával.