Sokszor és sokan kérdezitek, hogy mi legyen a reggeli, uzsonna, vacsora amikor nem feltétlenül főzünk?! Ilyenkor a legpraktikusabb valamilyen krémet, kencét turmixolni és a napszaknak megfelelően vagy kenyér, gabona félével, nyers zöldségekkel fogyasztani.
De ne ragadjunk le a pirítósnál vagy a kétszersültnél, nyugodtan fogyaszthatjuk köles, amarant vagy quinoa kásával is, vagy rizs,-tönköly tésztával. Ilyenkor öntet,-szószként funkcionálnak. Nagy előnye, hogy egy ilyen krémmel " élővé" tudunk varázsolni bármilyen főtt ételt!
Hozzávalók:
1 db avokádó,
1/2 kigyóuborka,
1/2 citrom leve,
1-2 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj,
1 kk himalaya só,
3 evőkanál növényi tejszín,
1 cikk préselt fokhagyma, tetszőleges zöld fűszer.
Az alapanyagokat krémesre turmixoljuk és a zsenge retekkel tálaljuk!
Az alapanyagokat krémesre turmixoljuk és a zsenge retekkel tálaljuk!