Fittanyuka

Fittanyuka
Lúgosító receptek: Tej,-Tojás,- Húsmentesen...Ami finom az mostmár egészséges is!

2012. január 12., csütörtök

Vegán Zöldség Gulyás



Rohanó hétköznapok, főzni az egész családnak finomat, egészségeset.
Fő szempont, hogy viszonylag gyorsan elkészüljön, emlékeztessen a nagyi ebédjeire és a legfontosabb szempont, hogy egészséges legyen, maradjon a lúgosító étel kategóriában.
A választásom most a magyaros ízű gulyásra esett, azonban a krumpli, főleg az öreg, már kicsírázott krumpli kerülendő, a magas keményítő tartalom miatt is, helyettesítettem sok zöldséggel amelyeket a piacon felleltem.
Kerekedett belőle egy illatos, zöldséges egytálétel, amely ízre, zamatra akár a hagyományos gulyás.


Hozzávalók:
(4 fő részére)

3 darab közepes krumpli
1/2 fej karfiol
2-3 db paradicsom
1 db kisebb cukkini
1 db közepes vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
petrezselyem zöld
vegán szója virsli ( 4 szál)
50-60 g tönköly tarhonya ( tojásmentes)
4 evőkanál kókusz olaj
késhegyni örőlt zöld bors
késhegyni örőlt kömény
1 evőkanálnyi örőlt, édesnemes piros paprika
1 evőkanál sótlan vegamix
1,5 kávéskanálnyi himalaya só
víz
1 kávéskanálnyi kukorica keményítő

A hagymát felaprítjuk, a többi zöldséget kockákra vágjuk, karfiolt rózsáira szedjük.
A felhevített kókusz olajban a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a tarhonyát, 4-5 perc múlva a többi zöldséget is, sózzuk, fűszerezzük és felöntjük a vízzel.
Lefedve, alacsony lángon , lassan főzzük, amíg a zöldségek és a tarhonya megpuhulnak.
A végén belepréseljük a fokhagymát, kevés hideg vízzel csomómentesen elkeverjük a keményítőt és hozzáöntjük a zöldségekhez.
Állandó kavarás mellett 1-3 percig összefőzzük, sűrítjük, ha szükséges még ízlés szerint fűszerezzük.
Ehhez az egytálételhez is klorofillben, vitaminban gazdag nyers salátát, vagy csírát javaslok a fehér kenyér helyett:)!




Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon