Szokásos módon pörkölt alapot készítettem és tulajdonképpen szójakocka vagy szejtán helyett a felkockázott padlizsánnal készítettem el.
A köretnek nem volt osztatlan sikere. Férjem messziről krumplipürének nézte és igen nagy csalódás volt számára amikor belekostólt.
Én imádom a puliszkát vagy kukoricadarát, mivel gyerekkoromban nagyon sokat ettem és egyik nagy kedvencem a mai napig az igazi erdélyi túrós puliszka, igazi júhtúróval kemencében sütve. Nem vegán étel és nemis próbálom meg vegánosítani, mert az ízhatás nem az lenne, mint amit gyerekkoromban ízleltem.
Aki szintén nem kedveli a puliszkát, eheti krumplipürével vagy tönkölytésztával.Hozzávalók:
1 közepes fej hagyma
2 db paradicsom1 db paprika
2 cikk fokhagyma
3-4 evőkanál olíva olaj
kevés víz
Fűszerek:
édesnemes pirospaprika
késhegynyi csípős paprika
1 kávéskanál tengeri só
örölt kömény
2 cikk fokhagymaA padlizsánokat, paradicsomot felkockázzuk. A hagymát, paprikát felaprítjuk.
A felhevített olíva olajon a hagymát üvegesre pároljuk és a paradicsommal, paprikával, pirospaprikával, sóval, kevés vízzel pörkölt alapot készítünk. Majd hozzáadjuk a padlizsánt és a fűszereket ( örölt kömény, csipős paprika). Lefedve addig főzzük ameddig a padlizsán megpuhul. ( kb. 10 perc)
Ha szükséges utánna fűszerezzük, vagy ha igényli főzés közben öntünk hozzá még kevés vizet.
Legyen szaftja, de legyen túl híg.Utólag adjuk hozzá a préselt fokhagymát. Én amikor elkészült megszórtam apróra vágott petrezselyem zölddel.
Polenta - Puliszka
1 bögrényi (2-2.5 dl) kukorica darát dupla mennyiségű sós vízben állandó keverés mellett kása állagúra főzünk.
Citromos- Olívás dresszinggel leöntött jégsalátával fogyasztottuk.