Szükséges volt, hogy süssek valami olyat amit ha térül fordul a kislányom elnassizhat, és a legfontosabb indok, hogy megígértem neki, hogy sütünk nyuszis sütiket együtt, az, hogy ő is segíthet nyújtani, a formákat kisszagatni. Ezért valami gyors, de finom és egészséges receptre volt szükség.
Hozzávalók:
250 g világos tönköly liszt
250 g teljes őrlésü tönköly liszt
200 g bio margarin ( nem hidrogénezett)
60 g nyers barna nádcukor vagy kókusz cukor ( enyhe karamellás ízt kölcsönöz)
1 csomag foszfátmentes sütőpor
1 - 2 dl növényi tej
Tulajdonképpen a hozzávalókat simán összegyúrjuk, addig amíg nem ragad, ha szükséges szórunk hozzá még kevés lisztet, majd pár percre a hűtőbe tesszük. Ha pedig túl száraznak találjuk akkor önthetünk hozzá még tejet, de a 2 dl ne haladjuk meg. Majd kinyújtjuk és forma szaggatóval kisszagatjuk. Egy sütő papírral kibélelt sütő formába tesszük őket. Én megkentem őket mézzel és a lenmag az a szem akar lenni: ), a mézet használtam ragasztó anyagnak. Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt kisütjük.
Tipp: Vigyázat könnyen megég ezért ha szükséges vegyük le a hőfokot 150 C fokra a sütés közepénél!