Mindig fejtörést okoz az óvodai tízórai, uzsonna. Mert egy idő után unalmas a szendvics, a kencés kenyér. Ezzel a kis muffinokkal a kedvébe járhatunk a kicsiknek is, elfér a kezükben, könnyen kicsomagolható és a közepében van valami:)
Akár mi is magunkkal vihetjük egy rohanó hétköznap a munkába.
Az sem mellékes, hogy gyorsan elkészíthető és egészséges, lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, több napon keresztül fogyasztható.
Hozzávalók ( 12 db):
250 g
teljesőrlésű tönköly liszt
150 g
köles liszt
100 g mandula liszt
300 ml víz
1 tasak foszfátmentes sütőpor
6 evőkanál
kókusz olaj ( felmelegítve)
2 szál répa
1 szál petrezselyem zöldje
1 kk
himalaya só
1 kk
kurkuma
1 kk őrölt kömény
150 g növényi sajt ( nem hidrogenizált. Pl:szojaprodukt terméke)
A liszteket összekeverjük a fűszerekkel a sütőporral , hozzáreszeljük sajt reszelőn a megtisztított répákat, a felaprított petrezselyem zöldjét és felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk az olajat és robotgép segítségével homogén masszává dolgozzuk. Muffinsütőformákat kibéleljük a muffin papírkosárkákkal, vagy használhatunk szilikon formákat is és kanál segítségével megtöltjük az üregeket. A sajtból egy cm-es vastag csíkokat szelünk és a muffinok közepébe helyezzük.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 25-30 perc alatt készre sütjük.