Az olaszok egyik kedvelt húsvéti, hagyományos receptje a spenóttal, eredetileg ricottaval, tojással készített, leveles tésztába becsomagolt és ropogósra sütött sós sütemény.
Ezt átreformáltam az állati fehérjék mellőzésével.
Hidegen - melegen kitűnő ünnepi recept.
Hozzávalók:
1 csomag kész leveles tészta
500 g aprított, párolt spenót
3 cikk fokhagyma
100 ml kókusz tejszín
300 g natúr tofu
100 g növényi, olvadó, növényi sajt ( elhagyható)
1 kk himalaya só
késhegynyi örőlt zöld bors
1/2 szárított kakukkfű
2 evőkanál kukorica keményítő
friss petrezselyem zöld
A spenót leveleket tisztítás után víz gőz felett , vagy kevés vízzel megpároljuk, leszűrjük és késsel felaprítjuk.
A tofut, sajtot kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük és összekeverjük a spenóttal, fokhagymával, sózzuk, fűszerezzük.
Hozzákeverjük a keményítővel elkevert növényi tejszínt. Pihentetjük 20 percet.
A kikent formába belehelyezzük a leveles tésztát, ráhalmozzuk a spenótot és becsomagoljuk a tésztával.
Tetejét lekenjük olajjal vagy növényi tejszínnel és 180 C fokon 30 percig aranybarnára sütjük!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!
Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon