Gondoltam egyet és sütöttem is valamit, valami nem édeset, Vikikémnek van egy sütis "varázs"doboza a szekrény tetején és ha arra rá mutat akkor tudja, hogy anyuci elővarázsol neki a dobozból mindig valami kis nassit.
Az utóbbi időben nem tudtam varázsolni, mert a doboz üres volt:)
Hozzávalók:
25 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
10 dkg bio margarin
1 csomag foszfát mentes sütőpor
1/2 kávéskanál só
1-2 db. közepes paradicsom
szárított oregáno, vagy bazsalikom
1 evőkanál olíva olaj
1/2 csésze víz
A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük, majd hozzáadjuk a margarint, és annyi vízet, hogy gyúrható, nyújtható tésztát kapjunk.
Kerek formájúvá és kb. 0.5 cm.-re nyújtjuk.
A kinyújtott tésztát megkenjük az olíva olajjal és a paradicsomokat olyan vékony szeletekre vágjuk amilyenre csak bírjuk ( lényeges, hogy utána fel tudjuk tekerni!).
Miután beborítottuk a kinyújtott tésztánkat a paradicsom szeletekkel, megszórjuk oregánóval és óvatosan feltekerjük.
A tekercsünket kb. ujjnyi egyforma szeletekre vágjuk és lapjukra fordítva, sütő papírral ki bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A tetejüket egyenként bekenjük még olíva olajjal és az előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Az én csigáim nem lettek annyira szabályosak, lehet nektek szebbre sikerül. Szerintem holnap így is mind elfogynak:)