Ebben a hőségben nem igazán vagyunk éhesek, a tegnapi vacsora ezért csupán grillezett zöldségekből állt, viszont két hatalmas tállal készítettem.
A fűszeres olívás öntettel isteni volt:)
Hozzávalók:
( 4 fő részére)
2 db padlizsán
2 db közepes cukkini
1 db nagyobb lila hagyma
3-4 db paradicsom
Petrezselymes - olívás öntet
1,5 - 2 dl olíva olaj
1 cikk fokhagyma
4-5 szál petrezselyem zöld
1/2 kávéskanál só
1/2 citrom leve
A zöldségeket kb. 1 cm-es vastagságú karikára vágjuk. A padlizsánt és a cukkinit előre sózzuk, borsozzuk és lefóliázva hűtőbe tesszük 15 percre, hogy a felesleges vizet kiengedje.
A teflon edényt fel forrósítjuk és kevés kókusz olajon vagy pálma zsíron ( pálma-kókusz zsír alkalmasabb a sütésre, mert magasabb hőmérsékletet kibír anélkül, hogy káros anyagok képződjenek) a zöldségek mindkét oldalát megsütjük. Nem sütjük sokáig , hogy roppanósak maradjanak!
Az öntethez az olíva olajat a felaprított petrezselyemzöldel és a préselt fokhagymával, sóval citromlével krémesre turmixoljuk.
Tálalás előtt meglocsoljuk a grillezett zöldségeinket az öntettel!
Finom, tápláló és karcsúsító fogás!
Tetejére pirított füstölt tofut szórtam.
Fittanyuka - Lúgosító ételek a facebookon